Učitavanje…

D - manoza

Dobrodošli na našu web stranicu
Naruči

Intersticijski Cistitits

Intersticijski Cistitits – Sindrom bolnog mjehura

Praksa pokazuje da D-manoza nije djelotvorna kod svih vrsta intersticijskog cistitisa, no čini se kod nekih osoba ima efekta. Intersticijski cistitis ima više uzroka, od kojih je jedan povezan s prijašnjim infekcijama. Iako je urin sterilan, mogu postojati neživi ostaci E. Coli vezani za stanice mokraćnog mjehura ili utisnuti u stijenku mjehura.

U početku se sumnjalo hoće li D-manoza uopće imati efekta na intersticijski cistitis, ali rezultati su doveli do promjene mišljenja. Mehanizam kojim D-manoza djeluje na I.C. nije u potpunosti razumljiv. Teško je povjerovati da nešto tako jednostavno poput D-manoze može riješiti problem kada medicinska znanost i stručnjaci teško nalaze zadovoljavajuće i trajno rješenje.

Mehanizam ostaje nedovoljno jasan, no zasigurno je bitno vezivanje lecitina E. Coli na manozu. E. Coli čak ne mora biti cijela niti živa da bi se to vezivanje dogodilo. Želimo reći: isplati se pokušati s D-manozom. Ne pokazuje uvijek brzi efekt, ali kao dugoročna metoda će vas možda iznenaditi svojim pozitivnim učincima. U svakom slučaju neće naškoditi; vrijedi pokušati.