Učitavanje…

D - manoza

Dobrodošli na našu web stranicu
Naruči

Posebne Indikacije

Posebni slučajevi i problemi
Rezultati korištenja D-manoze ukazuju da kada imate infekciju E. Coli i postignete visoku koncentraciju D-manoze u urinu, u pravilu nećete imati problema s rješavanjem urinarne infekcije.

No, nekoliko stanja može otežati postizanje visoke koncentracije u urinu.
Osobe koje imaju celijakiju, Crohnovu bolest, Whippleovu bolest, upalu stijenke tankog crijeva ili infekciju parazitima Giardia, Ancylostoma i Necator, imaju problem u apsorpciji hranjivih tvari iz hrane. Vrlo visoka razina crijevnih bakterija (posebno E. Coli ili Salmonella) mogu također reducirati količinu D-manoze koja dospije u urin. U ovom slučaju velik dio D-manoze veže se na crijevne bakterije umjesto na bakterije u urinarnom traktu.

Rješenje u ovom slučaju bi bilo ili povisiti dozu ili učestalost davanja, ili oboje. S druge strane, osobe s Hodgkinovom bolesti, sklerodermom i sličnim stanjima, mogu imati povećanu sposobnost apsorpcije hranjivih tvari i time im je potrebna manja količina D-manoze kako bi se postigao isti efekt. Za navedene slučajeve prije uzimanja D-manoze obvezno kontaktirajte liječnika.